tiistai 6. elokuuta 2013

WANTED: Isomahainen yritysjohtaja

Kuka muistaa enää vatsakkaita yritysjohtajia, jotka pudottelivat suustaan viisauksia sikaria tuprutellen? Onko tuo herrapainotteinen rotu kaikessa hiljaisuudessa kupsahtanut sukupuuttoon?

Tätä nykyä pomoja tuntuu yhdistävän toimialasta ja sukupuolesta riippumatta sama ominaisuus: Kova fyysinen kunto.

Fiksuilla ja pätevillä ei ole vyötärömakkaroita tai kaksoisleukaa – kaljamahasta nyt puhumattakaan. He ovat sitkeälihaisia maratoonareita, leveäkäyntisiä kuntosaliaddikteja tai pyöreäpeppuisia himojumppaajia.

Johtajien arkiohjelmaan kuuluu kuntoilu siinä kuin palaveritkin. Muuten ei tiiviissä työtahdissa ja alati vaihtuvissa tilanteissa pärjää.

Ahkerasti kuntoilevan mieli pysyy kirkkaana ja stressiä ehkäisevät hormonitasot korkealla. Urheilu on puskuri, jonka avulla täysiä työviikkoja, jännitteisiä tilanteita ja ikävien päätösten vastakaikua kestää. Huolet eivät lannista, kun vetää kropan ja pään tyhjäksi kunnon treenillä.

Trimmattu keho auttaa myös sulautumaan joukkoon. Solakkuus viestii elinvoimasta ja elämän hallinnasta. Tiukkalihaisessa varressa asuu tehoja, tavoitteita ja kurinalaisuutta.

Odotan innolla, milloin johtoportaassa aletaan kisata siitä, kenen aivot ja ajattelu ovat parhaassa kondiksessa. Huvittelen ajatuksella, että kirjallisuus, musisointi ja kuvataiteet nousevat kärkikolmikkoon johdon sparrausvälineinä.



3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Juuri näin, (P)Eppustiina; muistui tuosta mieleeni, kun jossain hyvin erikoisessa väliaikahaastattelussa Suomalainen.comin aikoihin silloisen yksikön vetäjä, SS-mies (nimikirjaimet) piti minun harrastuksiani kirjallisuutta (olin siis verkkokirjakauppias!), pianonsoittoa, ratsastusta ja valokuvausta AIVAN LIIAN sivistyneinä harrastuksina markkinointityössä olevalle ihmiselle. Hänen loihettuaan noin lausumaan ajattelin, että ellen olisi näinkin sivistynyt, sanoisin jotain pönttöä, silloin nimittäin en ollut mitään typerämpää kuullut. Mutta nyt tajuan, että tuo mieshän olikin aikaansa edellä!! Hahha.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista